Od februara 2020. prijave za #6 generaciju

Imate odličnu ideju, ali vam nedostaje potrebno znanje da pokrenete svoju kompaniju? Besplatan mentorski program Startup centra je vaša prilika.

Startup centar je inkubator za timove u početnoj fazi razvoja biznis ideje i pokretanja tehnoloških startapa. Izabrani timovi učestvuju u našem 12-to nedeljnom programu sa velikom mrežom iskusnih mentora i predavača, organizovanih radionica i treninga, kao i upoznavanja potencijalnih investitora, a sve to u moderno opremljenom prostoru na Ekonomskom fakultetu.

Prijave za narednu, šestu generaciju kreću od 10. februara 2020. godine. Primamo do pet timova koja žele da razviju svoj proizvod/uslugu na globalnom tržištu primenjujući neke od postojećih tehnologija. Želimo da pomognemo svima koji imaju inovativne ideje za rešavanje postojećih problema, a koji mogu da skaliraju kasnije svoje proizvode na globalnom nivou.

Dođite da zajedno stvaramo novu kompaniju!

Uz podršku mentora iz startup zajednice i kompanije “MVP Workshop” razvija se minimalni proizvod, istražuje tržište, potencijalni kupci, konkurencija, i prave strategije izlaska na tržište. Učešće u programu je besplatno, a startapi takođe zadržavaju 100% kapitala u svojoj kompaniji. Naš program je do sada prošlo preko 15 timova i skoro 70 polaznika, a šta su bile njihove ideje možete videti u našem Alumni odeljku.

Sastavite svoj startup tim, popunite prijavu i dođite da zajedno razvijamo vašu ideju!

Preuzimanje Business Model Canvasa i Customer Interview obrasca možete odraditi klikom na oblačić ispod. Za više informacija o programu ili načinu prijavljivanja na program kontaktirajte nas putem mejla info@startupcentar.rs

Šesta generacija Startup Centra


Prijavi se!

Startup Centar je mesto gde mladi preduzetnici, uz podršku iskusnih mentora MVP Workshop-a, mogu da nauče kako da razvijaju svoje preduzetničke ideje i naprave prve korake u izgradnji sopstvenog biznisa.

Pored ideje i tima, ekipe imaju zadatak da popune obrasce biznis model kanvasa i korisničkih intervjua. I naravno, pošalju biografije svih članova tima. Takođe, svi članovi tima radiće i preduzetnički test, kao deo prijave za Startup centar.

Oblast interesovanja nije bitna. Ni da li studirate na državnom ili privatnom fakultetu u Beogradu. Moguće je da ste studije već završili.

Jedina stvar koja je važna je da imate poslovnu ideju i odlučnost da izgradite kompaniju.

Timovi se mogu formirati od tri do pet članova, svi osnivači. Preporučljivo je da su u timu osobe različitih znanja i veština, ali to nije obavezno.

Jedan član tima mora biti trenutni student (osnovne, master ili doktorske studije) Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu.

Ukoliko ne možete naći takvog člana, slobodno nam se obratite, mi ćemo vas spojiti sa zainteresovanim studentom ovog fakulteta.

Takođe, podržavamo žensko preduzetništvo i pozivamo devojke da se prijave.
Šta se očekuje od svakog tima:
- da popune neophodnu dokumentaciju u svojim prijavama (BMC i CI, preduzetnički test) i pošalju biografije svih članova tima,
- da redovno dolaze na zakazana predavanja u Startup centru,
- da završe tromesečni program Startup centra,
- da za vreme trajanja programa nisu polaznici drugog inkubatora ili akceleratora,
- da predstave svoju ideju na završnom Demo danu.

Izbor timova vršiće Komisija Startup centra, koju čine predstavnici MVP Workshopa i profesori Ekonomskog fakulteta.
Oni će odabrati tri tima koje će sa mentorima raditi na izgradnji svojih kompanija u Startup Centru.

Kriterijumi za izbor timova su:
- Dodatna vrednost proizvoda,
- Veličina tržišta,
- Kvalitet i potenijal tima,
- Faza izgradnje proizvoda.