Prijave za #6 generaciju su otvorene do 1. marta 2020. godine

Imate odličnu ideju, ali vam nedostaje potrebno znanje da pokrenete svoju kompaniju? Besplatan mentorski program Startup centra je vaša prilika.

Startup centar je inkubator za timove u početnoj fazi razvoja biznis ideje i pokretanja tehnoloških startapa. Izabrani timovi učestvuju u našem 12-to nedeljnom programu sa velikom mrežom iskusnih mentora i predavača, organizovanih radionica i treninga, kao i upoznavanja potencijalnih investitora, a sve to u moderno opremljenom prostoru na Ekonomskom fakultetu.

Prijave za narednu, šestu generaciju su otvorene od 10. februara do 1. marta u 23:59. Primamo do pet timova koja žele da razviju svoj proizvod/uslugu na globalnom tržištu primenjujući neke od postojećih tehnologija. Želimo da pomognemo svima koji imaju inovativne ideje za rešavanje postojećih problema, a koji mogu da skaliraju kasnije svoje proizvode na globalnom nivou.

Dođite da zajedno stvaramo novu kompaniju!

Uz podršku mentora iz startup zajednice i kompanije “MVP Workshop” razvija se minimalni proizvod, istražuje tržište, potencijalni kupci, konkurencija, i prave strategije izlaska na tržište. Učešće u programu je besplatno, a startapi takođe zadržavaju 100% kapitala u svojoj kompaniji. Naš program je do sada prošlo preko 15 timova i skoro 70 polaznika, a šta su bile njihove ideje možete videti u našem Alumni odeljku.

Sastavite svoj startup tim, popunite prijavu i dođite da zajedno razvijamo vašu ideju!

Preuzimanje Business Model Canvasa i Customer Interview obrasca možete odraditi klikom na oblačić ispod. Za više informacija o programu ili načinu prijavljivanja na program kontaktirajte nas putem mejla info@startupcentar.rs

Šesta generacija Startup Centra


Prijavi se!

Startup Centar je mesto gde mladi preduzetnici, uz podršku iskusnih mentora MVP Workshop-a, mogu da nauče kako da razvijaju svoje preduzetničke ideje i naprave prve korake u izgradnji sopstvenog biznisa.

Pored ideje i tima, ekipe imaju zadatak da popune obrasce biznis model kanvasa i korisničkih intervjua. I naravno, pošalju biografije svih članova tima. Takođe, svi članovi tima radiće i preduzetnički test, kao deo prijave za Startup centar.

Oblast interesovanja nije bitna. Ni da li studirate na državnom ili privatnom fakultetu u Beogradu. Moguće je da ste studije već završili.

Jedina stvar koja je važna je da imate poslovnu ideju i odlučnost da izgradite kompaniju.

Timovi se mogu formirati od tri do pet članova, svi osnivači. Preporučljivo je da su u timu osobe različitih znanja i veština, ali to nije obavezno.

Jedan član tima mora biti trenutni student (osnovne, master ili doktorske studije) Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu.

Ukoliko ne možete naći takvog člana, slobodno nam se obratite, mi ćemo vas spojiti sa zainteresovanim studentom ovog fakulteta.

Takođe, podržavamo žensko preduzetništvo i pozivamo devojke da se prijave.
Šta se očekuje od svakog tima:
- da popune neophodnu dokumentaciju u svojim prijavama (BMC i CI, preduzetnički test) i pošalju biografije svih članova tima,
- da redovno dolaze na zakazana predavanja u Startup centru,
- da završe tromesečni program Startup centra,
- da za vreme trajanja programa nisu polaznici drugog inkubatora ili akceleratora,
- da predstave svoju ideju na završnom Demo danu.

Izbor timova vršiće Komisija Startup centra, koju čine predstavnici MVP Workshopa i profesori Ekonomskog fakulteta.
Oni će odabrati tri tima koje će sa mentorima raditi na izgradnji svojih kompanija u Startup Centru.

Kriterijumi za izbor timova su:
- Dodatna vrednost proizvoda,
- Veličina tržišta,
- Kvalitet i potenijal tima,
- Faza izgradnje proizvoda.