Od januara 2019 prijave za #4 generaciju

Imate odličnu ideju, ali vam nedostaje znanje da pokrenete svoju kompaniju? Besplatan mentorski program Startup centra je vaša prilika.

Startup centar je inkubator za timove u početnoj fazi razvoja biznis ideje i pokretanja tehnoloških startapa. Izabrani timovi učestvuju u našem 12-to nedeljnom programu sa velikom mrežom iskusnih mentora i predavača, organizovanih radionica i treninga, kao i upoznavanja potencijalnih investitora, a sve to u moderno opremljenom prostoru na Ekonomskom fakultetu.

Prijave za narednu generaciju otvaramo u jaunaru 2019. godine. Primamo do četiri tima koja žele da razviju svoj proizvod/uslugu na globalnom tržištu primenjujući neke od tehnologija (Blockchain, IoT, VR, AI, Machine Learning, Big Data, Internet security,…) koje remete postojeće biznise. Šta to znači? To znači da želimo da pomeramo granice mogućeg, a pre svega postojeće tržište, kupce, proizvode, odnosno način na koji današnji biznisi i kompanije funkcionišu.

Dođite da stvaramo novu industriju!

Uz podršku mentora iz startup zajednice i kompanije “MVP Workshop” razvija se minimalni proizvod, istražuje tržište, potencijalni kupci, konkurencija, i prve strategije izlaska na tržište.

Učešće u programu je besplatno, a startapi takođe zadržavaju 100% kapitala u svojoj kompaniji. 

Naš program je do sada prošlo 11 timova i skoro 45 polaznika, a šta su bile njihove ideje možete videti u našem Alumni odeljku.

Sastavite svoj startup tim, popunite prijavu i dođite da zajedno razvijamo vašu ideju!

Za preuzimanje Business Model Canvas i Customer Interview obrasca kontaktirajte nas na: info@startupcentar.rs

Treća generacija Startup centra


Prijavi se!

Startup Centar je mesto gde mladi preduzetnici, uz podršku iskusnih mentora MVP Workshop-a, mogu da nauče kako da razvijaju svoje preduzetničke ideje i naprave prve korake u izgradnji sopstvenog biznisa.

Pored ideje i tima, ekipe imaju zadatak da popune obrasce biznis model kanvasa i korisničkih intervjua. I naravno, pošalju biografije svih članova tima. Takođe, svi članovi tima radiće i preduzetnički test, kao deo prijave za Startup centar.

Oblast interesovanja nije bitna. Ni da li studirate na državnom ili privatnom fakultetu u Beogradu. Moguće je da ste studije već završili.

Jedina stvar koja je važna je da imate poslovnu ideju i odlučnost da izgradite kompaniju.

Timovi se mogu formirati od tri do pet članova, svi osnivači. Preporučljivo je da su u timu osobe različitih znanja i veština, ali to nije obavezno.

Jedan član tima mora biti trenutni student (osnovne, master ili doktorske studije) Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu.

Ukoliko ne možete naći takvog člana, slobodno nam se obratite, mi ćemo vas spojiti sa zainteresovanim studentom ovog fakulteta.
Šta se očekuje od svakog tima:
- da popune neophodnu dokumentaciju u svojim prijavama (BMC i CI, preduzetnički test) i pošalju biografije svih članova tima,
- da redovno dolaze na zakazana predavanja u Startup centru,
- da završe tromesečni program Startup centra,
- da za vreme trajanja programa nisu polaznici drugog inkubatora ili akceleratora,
- da predstave svoju ideju na završnom Demo danu.

Izbor timova vršiće Komisija Startup centra, koju čine predstavnici MVP Workshopa i profesori Ekonomskog fakulteta.
Oni će odabrati tri tima koje će sa mentorima raditi na izgradnji svojih kompanija u Startup Centru.

Kriterijumi za izbor timova su:
- Dodatna vrednost proizvoda,
- Veličina tržišta,
- Kvalitet i potenijal tima,
- Faza izgradnje proizvoda.