Besplatan mentorski program Startup centra

Startup Centar je mesto gde mladi preduzetnici, uz podršku iskusnih mentora MVP Workshop-a, mogu da nauče kako da razvijaju svoje preduzetničke ideje i naprave prve korake u izgradnji sopstvenog biznisa.

Pored ideje i tima, ekipe imaju zadatak da popune obrasce biznis model kanvasa i korisničkih intervjua. I naravno, pošalju biografije svih članova tima. Takođe, svi članovi tima radiće i preduzetnički test, kao deo prijave za Startup centar.

Oblast interesovanja nije bitna. Ni da li studirate na državnom ili privatnom fakultetu u Beogradu. Moguće je da ste studije već završili.

Jedina stvar koja je važna je da imate poslovnu ideju i odlučnost da izgradite kompaniju.

Šta se očekuje od svakog tima:

- da popune neophodnu dokumentaciju u svojim prijavama (BMC i CI, preduzetnički test) i pošalju biografije svih članova tima,
- da redovno dolaze na zakazana predavanja u Startup centru,
- da završe tromesečni program Startup centra,
- da za vreme trajanja programa nisu polaznici drugog inkubatora ili akceleratora,
- da predstave svoju ideju na završnom Demo danu.
Timovi se mogu formirati od tri do pet članova, svi osnivači. Preporučljivo je da su u timu osobe različitih znanja i veština, ali to nije obavezno.

Jedan član tima mora biti trenutni student (osnovne, master ili doktorske studije) Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu.

Ukoliko ne možete naći takvog člana, slobodno nam se obratite, mi ćemo vas spojiti sa zainteresovanim studentom ovog fakulteta.

Prijave za drugu generaciju

Imate odličnu ideju, ali  vam nedostaje znanje da pokrenete svoju kompaniju? Mentorski program Startup centra na Ekonomskom fakultetu je vaše svetlo na kraju tunela.

Otvorili smo prijave za novu generaciju timova koji će raditi na validaciji svoje biznis ideje. Primamo tri nova tima da sa iskusnim mentorima i predavačima iz startup zajednice i kompanije “MVP Workshop” razviju svoj minimalni proizvod, istraže tržište, potencijalne kupce, konkurenciju, i naprave strategije rasta svoje kompanije.

Tražimo ambiciozne mlade preduzetnike, koji žele da naprave svoj proizvod i razviju održiv poslovni model. Besplatan mentorski program Startup centra je otvoren za sve sa idejama, jedini uslov je da jedan član tima bude student Ekonomskog fakulteta u Beogradu. 

Presek prijava za drugu generaciju završen je 20. februara, a proglešenje timova održaće se 28.02.2018. godine sa početkom u 15 časova, na Ekonomskom fakultetu (Profesorska sala). Tromesečni mentorski program kreće od marta, a nakon završetka predavanja, biće organizovan i Demo dan, odnosno predstavljanje timova pred investitorima.

Prva generacija polaznika Startup centar programa radila je na razvoju uređaja za komunikaciju namenjenog ekstremnim sportistima, predviđanju rasta kriptovaluta i platformi za organizaciju zanimljivih biciklističkih tura širom sveta namenjenih ljubiteljima putovanja.  Ko su naši prvi timovi i šta su do sada uradili možete videti u našem Alumni odeljku.

Sastavite svoj startup tim, popunite prijavu i dođite da zajedno razvijamo vašu ideju!

Preuzmi Business Model Canvas i Customer Interview obrazac

Druga generacija Startup centra


Prijavi se!

Kriterijumi za izbor timovaIzbor timova vršiće Komisija Startup centra, koju čine predstavnici MVP Workshopa i profesori Ekonomskog fakulteta.
Oni će odabrati tri tima koje će sa mentorima raditi na izgradnji svojih kompanija u Startup Centru.

Kriterijumi za izbor timova su:
Dodatna vrednost proizvoda,
Veličina tržišta,
Kvalitet i potenijal tima,
Faza izgradnje proizvoda.