Izgradnja biznisa nije lak posao.

Resursi, dobro planiranje i iskusno vođenje - ključni su za uspeh.Mentori kompanije MVP Workshop i drugi gostujući predavači imaju za cilj da nauče polaznike programa kako da definišu, grade i razvijaju uspešne biznise.

U tom procesu prenosiće na mlade svoje višegodišnje iskustvo u pokretanju startup kompanija.

Polaznici se u toku tromesečnom programu fokusiraju na strategije brzog izlaska na tržište, razvoj klijenata, gradnju minimalno održivog proizvoda (MVP – Minimum Viable Product) i maksimalno učenje.

Kako funkcioniše program Startup Centra?


U toku trajanja programa timovi će intenzivno raditi na validaciji svoje startup ideje. Do kraja kursa razvijaju i testiraju svoj proizvod ili uslugu, početni biznis model i strategiju izlaska na tržište i rasta kompanije.

Podrška i saradnja članova tima na zajedničkom putu razvoja kompanije, učvrstiće odnose unutar ekipe i pomoći boljoj raspodeli radnih zadataka.

Ovaj kurs daje sve potrebne resurse i alate za suočavanje sa izazovima izgradnje kompanije.


Mesečni ciljevi

Pre početka programa: održava se serija uvodnih predavanja o značaju startupa u današnjoj ekonomiji.
Prvi mesec: cilj je naučiti polaznike da definišu problem čije rešenje nude, odrede svoje tržište i započnu rad na razvoju klijenata.
Drugi mesec: rezervisan je za prikupljanje podataka o klijentima i konkurenciji, učesnici će naučiti da rade na svojim pretpostavkama, da izgrade i definišu osobine minimalno održivog proizvoda (MVP) i testiraju ga.
Treći mesec: završetak rada na strategiji izlaska na tržište, brending i marketing strategije, kao i budžetska prognoza.

Demo dan: je kruna svega što su timovi radili prethodna tri meseca, jer će dobiti priliku da predstave svoje startape pred investitorima.